More In Mind - Vi gør det visuelt

More in Mind – 1 år

Så gik 2015 – 1 år med virksomhed. ‘Hold nu op!’ Har vi flere gange sagt til hinanden her på det sidste. For hvor blev året lige af? 2015 har været et år med voldsom fart på. Knap nok har vi...

...nået at sige 'vi starter et firma' – og så er året pludselig gået!?

More in Mind 1 år

2015 har været et fedt år! More in Mind har fået ben at stå på, og ikke mindst luft under papegøjevingerne. Det har været en spændende rejse, og den fortsætter.

Da vi startede i januar for et år siden, var der mange uafklarede ting, og det var lidt et kaos at navigere rundt i, for hvor tager man fat først? Og hvad er vigtigst her og nu?

Banken ville se en forretningsplan inden vi kunne få en konto. Virk.dk ville have bankoplysninger inden vi kunne få et CVR nummer osv. Så vi rendte rundt og prøvede at få et overblik, mens det vi allerhelst bare ville bruge vores tid på, var at lave noget grafisk design til os selv; logo, hjemmeside osv. som jo er grundlæggende for at komme ordentligt fra start.

Til sidst endte vi med at hyre en jurist til at oprette CVR nr, samt alle de vigtige dokumenter som partneraftaler, ejerbog mm. Og med hendes ‘stempel’, kunne vi få oprettet et CVR nr. selvom banken endnu ikke ville lege med… Men med de rigtige kontakter, og en del frem og tilbage lykkedes det til sidst, også at få banken med på ideen. Men husk ting tager tid, og vi var først helt på plads, med alle de praktiske papirerne, pensionsordninger og danløn 4 måneder efter at vi fik vores CVR nummer. men så var vi så også endelig ordentlig i gang.
Det skal lige siges, at ovenstående gælder oprettelse af et selskab – ikke en enkeltmandsvirksomhed.

Tilbage til begyndelsen
Da vi startede More in Mind i januar 2015, var det med en vis portion bobler i maven. Vi har været gode veninder i over ti år, men hvad sker der med venskabet når vi pludselig starter en virksomhed sammen?

Vi blev hurtigt enige om at åbenhed og ærlighed er vejen frem. Er der det mindste issue omkring et eller andet, får vi det vendt med det samme. Og det er vi blevet vildt gode til. Det er jo nærmest som et ægteskab der hele tiden skal fungere, på godt og ondt. Ellers må vi jo gå i parterapi, det er så moderne ;)

Vi kom ret hurtigt i gang med det visuelle, og fandt fælles fodslag på den front. Det visuelle og det synlige er ufattelig vigtigt når vi snakker markedsføring – både offline og online. Samtidig er det noget vi begge går højt op i, så det er helt naturligt blevet vores omdrejningspunkt for vores virksomhed. Det ene dur bare ikke uden det andet, det går naturligt hånd i hånd...

Det var ekstremt nemt for os at fordele opgaverne og ansvaret mellem os. Selv om vi har nogle overlap i vores kompetencer, er vi enormt forskellige – og slås aldrig om opgaverne. Maibrit er fx den kreative, så alt der lugter af kreativitet og grafiske udfoldelser ryger over på hendes bord. Og modsat ryger alt vedr. projektledelse og økonomi over til Stina – som i øvrigt også står for den web-baserede del af markedsføringen, søgemaskineoptimering osv.
Vi har faktisk nogen gange svært ved at forstå at det den anden sidder med, kan være så fedt, nu man helst selv vil være fri.

Den største udfordring
Der har selvfølgelig været udfordringer i forbindelse med opstart af virksomhed. Og vi afslører gerne den største: PRISEN for vores arbejde, og ikke mindst evnen til at stå ved den. Vi har hørt det fra andre iværksættere også, og det er altså bare svært at sætte pris på sit arbejde – og ikke mindst tid.

En barriere er at du som nystartet ikke har en masse referencer i virksomheden. Du kan sagtens have mange års erfaring indenfor dit felt, men du kan ikke rigtig referere det til noget konkret på din nye hjemmesiden...endnu.
Så det kræver lidt omhu at få fortalt at du altså godt kan dit kram. En måde at omgå det på, kan være at vise nogle cases fra dine tidligere jobs, for på den måde at ‘bevise’ dit værd. Men det er svært og vi er stadig selv i fasen. Det handler igen om at få budskabet ud over rampen og hele tiden være opmærksom på at fortalt kunden at de får noget ekstra hos dig, at du kan give noget som konkurrenten ikke kan. Det er jo faktisk derfor vi selv hedder More in Mind ;)

Fødselsdag
undefined

Vi har gået og grublet over hvordan vi skulle markere vores 1 års fødselsdag. 

Åbent hus? Reception? Gratis e-bog? Alle sammen gode forslag, men vi har valgt at lave en kampagne som løber over de næste par uger. En kampagne der sætter fokus på det at starte en virksomhed op, og hvad skal der til. Den er både målrettet dig der er i gang, og dig der er midt i opstarten – eller måske stadig overvejer det.

Med et år på bagen, har vi opnået en hel del erfaring inden for det at drive sin egen virksomhed, og denne erfaring vil vi gerne dele ud af.
Det gør vi i form af dette bloginlæg, samt to gæsteindlæg, hvor vi sætter fokus på det at være kvindelig iværksætter.
I næste uge kan I møde Illustrator, Joanna Jensen, som fortæller om hendes liv som selvstændig gennem de sidste to år.

Startpakker
I forbindelse med iværksætter kampagnen har vi også udarbejdet fire forskellige 'Kom-godt-fra-start-pakker'.

Startspakken indeholder alt hvad du skal bruge for at få din visuelle profil op at køre. Det gælder først og fremmest at få lavet det helt rigtige logo som er fundamentet for din synlighed på både trykte og online medier. Derefter er hjemmesiden dit vigtigste redskab på nettet for at få dit budskab ud til dine kunder, så du kan få et salg igang.

Til sidst hjælper vi dig med at du bliver fundet på google – En fed hjemmeside dur ikke hvis du ikke bliver fundet når dine kunder kigger efter dig. Og omvendt hvis ikke din hjemmeside fremstår professionelt, så er det lige meget at du bliver fundet. For så er dine kunder hurtigt videre til én af dine konkurrenter hvor de føler sig trygge og tør lægge deres penge.

Vi er vilde med livet som selvstændige, og vil så gerne hjælpe dig på vej. I vores stille sind håber vi selvfølgelig på at lige netop dig og din virksomhed bliver én af de store en dag – det kunne være så sejt :)

Se startpakkerne her 

 


Til tops

Til tops